2014. augusztus 6., szerda

Balea vs Nivea – TESTÁPOLÓ OLAJ TESZT


A testápoló olajok nagyon értékesek, hiszen a bőr legmélyebb rétegeibe is beépülnek. Akkor fejtik ki leginkább a hatásukat, ha fürdés vagy tusolás után még a vizes bőrbe masszírozzuk őket, így még több vizet viszünk be a bőrünkbe velük.
Két testápoló olajat szeretnék nektek bemutatni, az egyik a Balea a másik pedig a Nivea termék családba tartozik. A testolajokról tudni illik, hogy nem összekeverendőek a testápoló krémekkel, mivel az olajok jobban táplálják a bőrünket. Emellett multifunkcionális termékek is, hiszen hajvég és körömágy ápolónak is tökéletesen hasznosíthatóak.


Balea testápoló olaj kókusz és vanília illattal

A Balea testápoló olaj 1000 forint alatti áron kapható a DM drogériákban, 150 ml-es kiszerelésben. Jojobaolajat (sok A- és E-vitamint tartalmaz, természetes fényvédő faktorral rendelkezik), avokádóolajat (magas zsírtartalmú, segíti a bőr regenerálódását) és bisabololt (kamillából kivonható, bőrnyugtató anyag) tartalmaz. Az illatáért teljes mértékben odavagyok, kókusz és vanília keveréke.

Nivea bőrfeszesítő olaj

A Nivea testápoló olaj 1000 forint feletti áron kapható, 200ml-es kiszerelésben. Makadámia dió olajat (A- és E-vitamint tartalmaz, száraz bőrre kiváló), avokádóolajat és ásványi olajakat tartalmaz. Az illatát tekintve, olyan illata van, mint a sima Nivea testápoló krémeknek.  A flakonon fel van tüntetve, hogy bőrfeszesítő hatású, hiszen a Nivea termék családban már jól ismert Q10-es koenzimet tartalmazza. Ennek a formulának a segítségével érhetünk el feszesebb bőrt két hét alatt, ha napi kétszer használjuk. Emellett a terhességi csíkok okozta egyeletlen bőrfelületen is alkalmazható.

TESZT

A Balea olajat alig vártam, hogy kipróbáljam az illata miatt. A Nivea termékéhez képest sokkal hígabb állagú és nehezebben is szívódik be a bőrbe. Mindkét termékből elég kis mennyiséget használni, a Nivea olaj nagyon hamar beszívódik, a Balea viszont nagyon nehezen, szinte már zavaró, hogy felkenem és még fél óra elteltével is olajos a lábam. Az árukat, a mennyiséget és a minőséget tekintve, úgy gondolom, hogy mindkét termék megéri az árát, és ehhez az árhoz tökéletesen illeszkedik a minőségük is. Azt, hogy a Nivea termék mennyiben segíti elő a bőrfeszesítést, a válaszom, hogy folyamatos használat mellett hatásos, de hogy valóban segít a terhességi csíkok eltüntetésében, erre sajnos nem tudok választ adni (habár kíváncsi lennék rá).
Nagyon szeretem a Balea termékeket, de ez a testápoló olaj nem igazán vált be a Nivea termékkel szemben. A kókusz és vanília illatnak egyszerűen képtelenség ellenállni, hogy ha valaki kedveli az édes illatokat. Állíthatom, hogy ez az illat szinte egész nap érezhető a bőrön, mintha csak parfümöt fújtam volna magamra, de hogy csak az illatáért újra vásároljam, nem biztos, hogy megérné. A Nivea terméke gyorsan beszívódik a bőrbe és nagyon jól táplál.
A Balea termék tökéletes választás nyárra az édes illata miatt, de szigorúan csak egy mogyorónyi adagot használjunk belőle, ennyi bőven elég a vádlira. A Nivea testápoló olajat biztosan újra fogom vásárolni, hiszen nagyon jól teljesített és nem is tudok negatívumot mondani róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése